Duurzaam ondernemen (NL)

"We willen op heel veel vlakken een maatschappelijke bijdrage leveren"

Duurzaam Ondernemen

We hechten een groot belang aan maatschappelijk ondernemen. Naast het ondersteunen van het onderwijs bij de transformatie naar gepersonaliseerd onderwijs doen we meer. We lopen we elk jaar mee met de Roparun en halen daarmee een mooie bijdrage binnen voor mensen met kanker. Ook ondersteunen we organisaties en initiatieven zoals de Nederlandse Bach Vereniging, de Spinozalens en de Nationale Denktank. Verder hebben we de Nederlandse School opgericht waar we bevoegde docenten een post-initieel ontwikkeltraject aanbieden.

Milieubewust

We houden rekening met het milieu door (rest)afval, papier, karton, glas, cartridges en toners te scheiden. Daarnaast besparen we energie door zuinig om te gaan met verlichting, apparatuur en computers. En doordat we steeds meer digitaal werken, verbruiken we minder papier. Tijdens ons werk maken we zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke en gerecyclede materialen. Ook met onze leveranciers hebben we afspraken gemaakt over milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal en het gebruik van papier met het FSC-keurmerk. Maar laten we ook niet vergeten dat ons bestaansrecht deels gelegen is in het hergebruik van schoolboeken!

Duurzame arbeidsplek

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen we graag de gewenste arbeidsvaardigheden leren én aan een duurzame arbeidsplek helpen. Daarom werken we al jaren samen met Impact. De medewerkers van Impact helpen ons in het hoogseizoen met het bestickeren van de schoolboeken en verzorgen vanaf dit najaar ook onze kantoorschoonmaak.

Edukans Schoenmaatjes

We willen graag dat kansarme kinderen in ontwikkelingslanden ook naar school kunnen. Elk jaar steunen we Edukans bij het innemen en sorteren van dozen voor het Schoenmaatjes project. Nederlandse kinderen versieren voor dit project een schoenendoos en vullen deze met schoolspullen en speelgoed. Zo raken ze actief betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland.

Eindeloos schrijven voor iedereen

Wij helpen graag mee aan een beter onderwijs voor iedereen. Door ons partnership met Correctbook en het verkopen van hun innovatieve duurzame producten aan studenten in Nederland krijgen wij een mooie kans mee te strijden tegen het analfabetisme in sloppenwijken in Zuid Afrika.

Correctbook zet zich in voor 250 miljoen kinderen die geen kans hebben om te leren schrijven door een tekort aan schoolmateriaal. Met elk verkocht Correctbook krijgen kinderen in nood ook zelf een Correctbook. Door deze donatie zorgen we dat zij een herbruikbaar schoolproduct hebben die ze hun hele schoolperiode op de basisschool kunnen gebruiken.

Bekijk hier het aanbod op onze site.

Lees hier het persbericht over de samenwerking met Correctbook