Een beter onderwijs voor iedereen

KAMPEN, donderdag 17 mei 2017

Studystore, dienstverlener in het hoger en wetenschappelijk onderwijs, gaat samen met Correctbook, een sociale onderneming van duurzame producten, zorgen dat kinderen in nood ook leren schrijven. Met het verkopen van het innovatieve correctbook helpen nu ook studenten in Nederland mee in de strijd tegen het analfabetisme in sloppenwijken in Zuid Afrika.

Het correctbook biedt een nieuwe professionele schrijfervaring. Een mix tussen een whiteboard en een schrift. “Met correctbook hebben wij een uniek artikel in ons assortiment. Met dit onderscheidend product inclusief haar functionaliteit bieden wij niet alleen studenten in Nederland iets moois, maar helpen we ook het onderwijs in ontwikkelingslanden,” zo vertelt Jeroen Hulsink Hoofd Operationele Inkoop Studystore. “Juist door onze rol in het onderwijs in Nederland, helpen wij mee aan het onderwijs in ontwikkelingslanden.”

Op dit moment zijn er maar liefst 250 miljoen kinderen die geen kans hebben om te leren schrijven door een tekort aan schoolmateriaal. Sam Tol, eigenaar Correctbook, vertelt over hun innovatief product dat een bijdrage levert aan het grootse en onderschatte probleem analfabetisme: “Met het verkopen van een correctbook krijgen kinderen in nood ook zelf een correctbook. Door deze donatie zorgen we dat zij een herbruikbaar schoolproduct hebben die ze hun hele schoolperiode op de basisschool kunnen gebruiken.”

Over studystore

Studystore levert studieboeken, educatieve e-books en studiematerialen aan studenten aan een hbo-opleiding of universiteit. Dat doen zij via studystore.nl, een van de vijf campuswinkels en door intensief samen te werken met de opleidingen en studieverenigingen. Ze verzorgen voor hogescholen of universiteiten ook eigen webshops waar studenten hun studiematerialen kunnen bestellen. Studystore is onderdeel van The Learning Network, voorheen bekend onder de naam Van Dijk Educatie en 80 jaar actief in de onderwijsmarkt. The Learning Network wil samen met onderwijsinstellingen en uitgevers het onderwijs van de toekomst mogelijk maken. Voor de student van nu, en van morgen. Voor meer informatie, ga naar www.studystore.nl

Over Correctbook

Correctbook maakt herbruikbare schrijfmaterialen, voor iedereen. Met de verkoop van hun duurzame producten helpen zij kinderen in ontwikkelingslanden die geen toegang hebben tot schoolmateriaal. Iedereen die een correctbook koopt doneert tegelijkertijd ook een herbruikbare schrift aan kinderen in nood. Zo maakt Correctbook het mogelijk dat iedereen eindeloos kan schrijven. Voor meer informatie, kijk op www.correctbook.nl