The Learning Network viert 80-jarig bestaan

Tienduizenden jongeren deden vakantiewerk bij oud-Van Dijk Educatie

KAMPEN, 3 juli 2017

The Learning Network, voorheen Van Dijk Educatie, viert vandaag haar 80-jarig bestaan. In die periode is het bedrijf van een kleine tweedehandsboekenwinkel in Kampen uitgegroeid tot de grootste onderwijsdienstverlener van ons land.

‘Tienduizenden jongeren uit Kampen en omgeving hebben bij ons vakantiewerk gedaan’, stelt Hans van der Wind, bestuursvoorzitter van TLN. ‘Er zijn in 80 jaar tijd heel erg veel boeken versjouwd en ingepakt. En tussendoor bloeide ook de liefde op want er zijn al heel wat huwelijken ontsproten tussen de stellagekasten in ons magazijn.’

Oprichter W.C. van Dijk opende op 3 juli 1937 de eerste winkel in de binnenstad van Kampen en eerst handelde Van Dijk’s boekhuis alleen in tweedehands boeken. Nu, 80 jaar later, levert The Learning Network jaarlijks meer dan 13 miljoen studieboeken, 4 miljoen digitale licenties en verschillende studiematerialen aan leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs, het mbo, het hbo en wo en aan de zakelijke markt.

Van leitje naar iPad
Van der Wind: ‘Het onderwijs volgt innovatie vaak op de voet. 80 jaar geleden werd er nog les gegeven met een lei en griffel. Die lei is er nog steeds, maar dan nu in de vorm van smarttablet met apps voor gepersonaliseerd leren. Als we in 80 jaar zulke baanbrekende veranderingen hebben doorgemaakt, dan verheug ik me op de volgende 80.’

‘Onze ambitie is om wezenlijk bij te dragen aan het Nederlands onderwijs. Persoonlijk onderwijs is een prachtig streven en tegelijkertijd een grote uitdaging voor scholen, leraren, leerlingen en studenten. Waar mogelijk helpen wij hen daarbij’ zegt Van der Wind.

The Learning Network is de overkoepelende naam voor de onderwijsmerken VanDijk, Studers, Studystore en Studieshop.be. In Nederland en België zijn zij inmiddels uitgegroeid tot de grootste leverancier van leermiddelen.

Het bedrijf vond vorig jaar een nieuwe grootaandeelhouder in het Brits-Amerikaanse TowerBrook Capital Partners. Door de samenwerking met TowerBrook Capital Partners gaat het Kampens bedrijf als educatieve dienstverlener meehelpen om het onderwijs door de digitale revolutie heen te helpen.