Uitspraak vormt aanbestedingsproces leermiddelen

Duidelijkheid en kansen voor educatieve dienstverlener

KAMPEN, 27 november 2018

Vandaag is er een uitspraak gedaan door de kort geding rechter over een specifieke aanbestedingsprocedure van leermiddelen bij een scholengemeenschap. VanDijk heeft het kort geding aangevraagd over de wijze van deze specifieke aanbesteding. Door de uitspraak waarbij deze manier is toegestaan krijgt de educatieve dienstverlener uit Kampen meer duidelijkheid in deze zaak en kan zij de inschrijving dusdanig vormgeven ten bate van een nog beter onderwijs.

VanDijk is in Nederland de grootste leverancier van het Licentie-Foliemodel (LIFO). Hiermee krijgen leerlingen via één licentie digitaal toegang tot verschillende niveaus van een leermethode in combinatie met leerboeken. ‘VanDijk is warm voorstander van deze manier die gepersonaliseerd leren mogelijk maakt. Om dit soort vernieuwing ook in de toekomst breed beschikbaar en betaalbaar te houden is het van belang dat de advieskantoren van scholen de aanbestedingen van leermiddelen op een juiste manier in de markt zetten,’ stelt Barent Momma CEO van The Learning Network.

Momma: ‘Deze rechtszaak ging ons niet om winnen of verliezen maar om duidelijkheid over de manier van deze specifieke aanbesteding te krijgen van de rechter. Immers, in het verleden gedane uitspraken gaven niet een eenduidig beeld. We zijn blij dat er nu duidelijkheid is over de manier waarop in deze zaak mag worden aanbesteed, zodat wij ook naar de toekomst onze inschrijving bij deze scholengemeenschap dusdanig kunnen vormgeven.’