TLN in hoger beroep tegen vonnis over aanbesteding Carmelcollege

Onderwijsdienstverlener The Learning Network (TLN) heeft een hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank Den Haag over de aanbesteding door het Carmelcollege in Hengelo.

“We vinden het laatste vonnis van de voorzieningen rechter te mager”, stelt Barent Momma, bestuursvoorzitter van TLN. “Er is niet inhoudelijk ingegaan op onze rechtsvragen. Onweersproken kan dit vonnis nadelige gevolgen hebben voor het onderwijs. Daarom willen we een goed gemotiveerd vonnis hebben, zodat wij en alle andere marktpartijen voor nu en in de toekomst begrijpen hoe te handelen. Wij vinden immers nog steeds dat de wijze van aanbesteden van Carmel in perceel A en B strijdig is met het Europese aanbestedingsrecht. Wij willen die onduidelijkheid van tafel.”

Momma benadrukt bovendien dat het geschil alleen gaat om de organisatie van de aanbesteding. Omdat Carmel niet wilde wachten op de uitslag in het hoger beroep was TLN ook gedwongen om in een nieuw kort geding aan de rechter te vragen om de gunningsbeslissing tegen te houden. Momma: “Wij lopen voorop in innovatie en gepersonaliseerd leren. Wij kunnen dus prima leveren wat Carmel vraagt op een efficiënte en betaalbare manier. Het huidige vonnis is onduidelijk. Daarom willen we graag in hoger beroep uitspraak van de rechter om duidelijkheid te scheppen over wat wel en niet mag.”