Nagenoeg alle openstaande bestellingen bij Studers en Studystore deze week geleverd

Kalender9/20/2022

Studers en Studystore hebben de technische problemen rondom de leveringen grotendeels opgelost. In samenwerking met de ketenpartners zullen nagenoeg alle studenten die al besteld hebben en nog geen boeken hebben ontvangen, eind deze week het studiemateriaal in huis hebben. In afwachting van de fysieke boeken kunnen de studenten alvast met de digitale lesmaterialen van start gaan.

Het grootste deel van de studenten heeft de boeken al in huis. Voor een deel van de studenten is vertraging in de levering ontstaan, die deze week ingelopen wordt. Het is ontzettend vervelend dat wij voor deze studenten onze belofte dit jaar niet waar hebben kunnen maken.

Nu de technische problemen grotendeels opgelost zijn, zullen Studers en Studystore in samenwerking met de ketenpartners de voorraden aanvullen en de maximale capaciteit inzetten om de bestellingen zo snel mogelijk te leveren. De verwachting is dat eind deze week de meeste bestellingen die tot vorige week zijn geplaatst, geleverd zullen zijn. Voor alle nieuwe bestellingen geldt een doorlooptijd van 6 werkdagen. Voor een beperkt aantal titels bedraagt de levertijd, door vertraagde beschikbaarheid, langer.

Digitaal aan de slag
Om de studenten te ondersteunen in afwachting van de fysieke boeken, is het mogelijk om alvast met de digitale materialen te werken. Naast de enkel digitale lesmaterialen is het nu, bij wijze van uitzondering, ook mogelijk om de digitale componenten te activeren van de beschikbare gecombineerde artikelen. Inmiddels is al 90% van deze licenties succesvol uitgeleverd en het laatste gedeelte zal snel volgen. Ook wordt met de uitgevers gewerkt aan het beschikbaar stellen van gratis e-books van Engelse boeken, die toegankelijk zullen zijn tot de fysieke boeken geleverd zijn.

Waarom was er een achterstand?
De achterstand is oorspronkelijk ontstaan als gevolg van het uitbesteden van onze logistieke activiteiten aan een derde partij en de aanpassingen in onze automatisering die nodig waren om de leveringen vanaf de nieuwe locatie mogelijk te maken. Hierdoor was het niet mogelijk om een deel van de bestelde artikelen naar onze logistieke dienstverlener door te sturen en voldoende voorraad in te kopen om deze artikelen te leveren.

Nu dit wél mogelijk is, worden grote hoeveelheden bestelde artikelen doorgezet. Hier komt bij dat een grote groep studenten dit jaar in korte tijd heeft besteld én veel later dan in voorgaande jaren. Ook komen er steeds nieuwe bestellingen bij. Deze combinatie van factoren zorgde ervoor dat onze logistieke dienstverlener geconfronteerd werd met een enorme piek aan bestellingen. Al met al een samenloop van verschillende omstandigheden die voor een deel van de studenten voor een vertraagde levering heeft gezorgd.

“Wij betreuren ten zeerste dat een aantal studenten het studiejaar zonder studiemateriaal is gestart, en bieden onze excuses aan voor het ongemak die zij hebben ondervonden door onze leveringsproblemen. Samen met de ketenpartners hebben we hard gewerkt aan de oplossingen en zijn blij dat de overige studenten het studiemateriaal deze week ontvangen. Ook zien we geen aanleiding om te denken dat deze problematiek zich volgend jaar weer zal voordoen.”
– Natascha van Nieuwenburg (CEO)

Contact
Door de vele vragen hierover, is het momenteel extra druk op de Klantenservice. De studenten worden daarom ook via e-mail en de social media kanalen zo goed mogelijk op de hoogte gehouden over de voortgang van de leveringen. De scholen worden hierover persoonlijk en/of via e-mail geïnformeerd. De verwachting is dat de drukte snel zal afnemen nu dat eind deze week de achterstanden weggewerkt zullen zijn.

← Terug naar nieuws

Nieuwsberichten

Studystore stopt activiteiten, CEO T...

Lees meer

Alle geannuleerde bestellingen bij S...

Lees meer

Nagenoeg alle openstaande bestelling...

Lees meer