Strategische samenwerking TLN en Docentplus

Kalender1/21/2021
Kampen, 21 januari 2021

De standaard voor formatief evalueren (RTTI) heeft de afgelopen jaren flinke bekendheid gekregen op VO-scholen in Nederland. Was er tien jaar geleden nog weinig bekend over formatief evalueren, in 2021 is 90% van de scholen bekend met RTTI als instrument hiervoor. Om doorontwikkeling van RTTI voor alle VO-scholen aantrekkelijk te maken, heeft Docentplus, het bedrijf dat RTTI heeft ontwikkeld en zich bezighoudt met formatieve evaluatie en onderwijs op maat, haar krachten gebundeld met educatieve dienstverlener The Learning Network (TLN).

Door deze samenwerking worden scholen, schoolleiders, docenten en leerlingen en hun ouders beter en sneller geholpen om te zien waar de leerlingen staan in het leerproces ten opzichte van de gestelde leerdoelen. Bovendien wordt er niet alleen ‘gemeten’, de feedback van het systeem zorgt ook voor uitleg, tips en strategieën.

Docentplus en The Learning Network (TLN) bieden daarmee een interactief en vakoverstijgend dashboard voor formatieve evaluatie: RTTI-online. Het dashboard heeft een integrale koppeling met TestFox, een online toetssysteem waarin docenten zelf toetsen kunnen maken én kunnen delen met andere docenten. Daarnaast bevat Testfox een database met reeds bestaande RTTI-toetsen.

Natuurlijk bieden Docentplus en TLN met een team van deskundigen de scholen hulp bij de opstart. ‘Door intensief samen te werken dragen we bij aan de ontwikkelingen die de kwaliteit van het onderwijs van nu verhogen: maatwerk, differentiatie en opbrengstgericht leren’, zegt Hanh Nguyen onderwijsadviseur bij The Learning Network. ‘En helpen we docenten zodat zij hun leerlingen persoonlijk met feedback en feedforward kunnen begeleiden in de gehele leerlijn.’

Bekijk dit filmpje als je meer wilt weten over RTTI: Wat is RTTI?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met hanh.nguyen@thelearningnetwork.nl
← Terug naar nieuws

Nieuwsberichten

Studystore stopt activiteiten, CEO T...

Lees meer

Alle geannuleerde bestellingen bij S...

Lees meer

Nagenoeg alle openstaande bestelling...

Lees meer