Over ons

Wie zijn wij

Je kent ons nog wel. De kans is groot dat wij er voor hebben gezorgd dat je je schoolboeken kreeg. Ontzorgen van het onderwijs en een leven lang leren leuker en beter maken zitten diep in ons DNA. Ruim 80 jaar zijn wij de grootste educatieve dienstverlener in Nederland. Elk jaar leveren we meer dan 12 miljoen studieboeken, 4 miljoen digitale licenties en verschillende studiematerialen aan leerlingen en studenten van het vo, mbo, hbo, wo.

Elke dag het onderwijs helpen verder te ontwikkelen

Onze organisatie

We werken met ruim 350 betrokken medewerkers verspreid over onze locaties in Kampen, Emmen, Amsterdam en België. Of in 1 van onze 5 winkels in de grote studentensteden. In de zomer komen nog eens 2.500 studenten vakantiewerk bij ons doen in Kampen en Emmen. Een echte zomerse topdrukte bij ons dus!

The Learning Network Story

De geschiedenis van The Learning Network gaat terug tot 1927. De jonge W.C. van Dijk zat in Kampen op het Gereformeerd Gymnasium. Hij was 13 jaar oud en net overgegaan naar de tweede klas. De boeken die hij niet meer nodig had, probeerde hij op school te verkopen en de boeken die hij in het nieuwe jaar nodig had, kocht hij tweedehands. Het handeltje van boeken tussen de gymnasiasten onder elkaar ging Van Dijk goed af. Hij hield zelfs een paar boeken over waarvan hij dacht dat hij ze naderhand met winst zou kunnen verkopen. Zijn voorraad groeide van een plankje tot een kantoor en zo onstond het Overijssels Boekhuis.

1937

Van Dijk's Boekhuis

In 1937 opende W.C. van Dijk de eerste winkel van het Overijssels Boekhuis aan de Broederstraat in Kampen. In die tijd veranderde Van Dijk de naam van het Overijssels Boekhuis in Van Dijk's Boekhuis. De zonen L.H. van Dijk (Lammert) en J.G. van Dijk (Jan) traden in 1962 in de voetsporen van hun vader. In 1963 werd van Dijk's Boekhuis erkend als nieuwe boekhandel en groeide het bedrijf mede door de verkoop van nieuwe schoolboeken.

1968

Mammoetwet van 1968

De wet op het voortgezet onderwijs (WVO) - vanwege de hoeveelheid aan onderwerpen ook wel de Mammoetwet genoemd - zorgde in 1968 voor een chaos op de studieboekenmarkt. De grondgedachte achter de WVO was dat elke leerling zowel een algemene als een beroepsopleiding zou moeten volgen. Hierdoor werd Van Dijk's Boekhuis overspoeld met nieuwe titels. Het bedrijf sprong daarop in en had van bijna elk vak tweedehands én nieuwe boeken op voorraad. Om een slagvaardige en snelle afhandeling van de orderverwerking te krijgen, werd in het bedrijf flink geautomatiseerd.

1993

Van Dijk Studieboeken

In 1993 trok de familie Van Dijk zich terug uit de boekhandel en werd opvolging gevonden buiten de familie. Twee jaar later werd de lumpsumfinanciering ingevoerd in het voortgezet onderwijs. Ook werd de naam Van Dijk's Boekhuis veranderd in Van Dijk Studieboeken. De winkel sloot haar deuren en klanten kregen hun bestelling voortaan via de post.

1997

Lancering website

In 1997 lanceerde Van Dijk Studieboeken haar eerste eigen website.

2003

Start grote overnames, ook in België

Sinds 2003 zijn er zo’n 25 bedrijven overgenomen, waaronder De Ruiter & Fanoy, selexyz (nu Studystore), Studieboekencentrale, een aantal activiteiten van Lisette Werter Groep (voortgezet onderwijs), IT Department, De Digitale Klas (nu Van Dijk Innovatie) en het Belgische StandaardBoekVerhuur (nu VDB). In 2005 werd Van Dijk Studieboeken veranderd in Van Dijk Educatie.

2012

Onderwijspartner

In 2012 opende Van Dijk Educatie een nieuw kantoorpand in Kampen. Door de overname van de Studieboekencentrale ontstond in Emmen een tweede groot distributiecentrum.

2017

The Learning Network

Van Dijk Educatie is overgenomen door TowerBrook. Hierdoor zijn we nog beter in staat om de digitalisering van het onderwijs een nieuwe impuls te geven. Bij deze nieuwe fase past ook een nieuwe naam en gaan we verder als The Learning Network: een bijzonder netwerk van onderwijsmerken die altijd open staat voor nieuwe samenwerkingen met anderen.

In de maatschappij

Wij dragen graag ons steentje bij aan de maatschappij. Naast het ondersteunen van het onderwijs doen we meer. Elk jaar overwinnen we de route van Hamburg naar Rotterdam met de Roparun. Met hulp van (structurele) sponsors halen we fantastische bedragen op voor het goede doel.

Ook ondersteunen we organisaties, maatschappelijke initiatieven en helpen we met onze logistieke omgevingen in Kampen mee aan Edukans Schoenmaatjes.

Wij ondersteunen

Compliance

We hechten grote waarde aan privacy en nemen actief deel aan beleidsbepalende organen op landelijk niveau. Daardoor zijn we goed op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom privacy en de eisen die gesteld worden aan onze processen en systemen.

Als onafhankelijke educatieve dienstverlener staan we midden in de samenleving. Daarom hebben we onze eigen Code of Conduct opgesteld. De gedragscode geeft ons richting over verantwoord handelen en respect hebben voor het welzijn, gezondheid en veiligheid van anderen. Dat staat bij ons voorop!

Mr. Compliance